svettigt ekipage

Red först ut en runda med Ida och Emil, travade lite och tog en galopp, som bobby förövrigt tyckte va skitkul! Eftersom min lilla ponny inte har lika långa ben som Idas och Emils stora pållar hamnade vi lite bakom och i fattningen körde han två stora hopp/bock/sparkar och sen tog han bettet och sprang i full kareta. Haha söten... Så länge han är glad så!

Red sen dressyr i paddocken, andra gången efter skadan nu. Eftersom han hade kommit igång ute så var han på bra humör. Körde mycket övergångar och även en del på stora volten. Försökte tänka på att vara så mjuk som möjligt samt att få skänkeln på en bra position. Han lyssnade riktigt fint i vänstervarvet och hittade formen ganska fort.

I högervarvet har han dock mycket svårare för. Vill inte riktigt lossna och låser sig gärna. I galoppen har han en tendens att tra sig utåt på den öppna delen och det är väldigt svårt att sitta emot där. Det gäller att verkligen vara med med ytterhjälperna, sitsen och blicken samtidigt som man leder in honom mot mitten. Svårt, men det funkade tillslut.

Slutade sen när det gick som bäst! Det var Inte riktigt Grand prix nivå men jag förväntar mig inte mer av honom nu i början. Är dock rusikigt nöjd med prinsen och vi båda var allt bra svettiga efter. :)
Till Startsidan